Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 600 Groningen: Oost en West

29-04-2023 @ 08:00 - 01-05-2023 @ 00:00

Dit rondje Limburg brengt ons naar het zuiden via de oostelijke helft van Nederland om langs de westelijke rand van Duitsland terug te gaan naar het noorden. Kortom: oost en west.

Na een kort stukje door de Stad Groningen duikt de route als snel Drenthe in waar we door bossen en over heidevelden naar de vestingstad Steenwijk gaan. Daarna volgen we grotendeels de rivieren zuidwaarts met een stukjes Veluwe en Rijk van Nijmegen ter afwisseling. Het keerpunt is in Venlo.

Hierna volgt een nachtelijke route door de Niederrhein-regio en het Münsterland. De controles zijn bij 24-uurs tankstations in Kaldenkirchen, Isselburg en Rheine zodat de ravitaillering geen problemen oplevert. De Münsterland Radbahn is in zijn geheel in de route opgekomen: 40km spoor omgebouwd tot fietspad.

Bij Twist kruist de route weer de grens en we belanden in het Bargerveen: het laatste stukje van het (Nederlandse deel van het) Boertangermoeras, ooit het grootste hoogveenmoeras in Noordwest Europa. De laatste 70km naar de finish fietsen lekker door met als afsluiter de F28 “fietssnelweg” tussen Assen en Groningen.

Let op dat een groot deel van dit brevet ’s nachts wordt verreden en vroeg in het voorjaar zijn de nachten nog lang en kan het gemeen koud zijn vlak voor zonsopgang. Goede verlichting en warme kleding zijn noodzakelijk.


Gegevens

Begin:
29-04-2023 @ 08:00
Einde:
01-05-2023 @ 00:00
Evenement Tags:

Organisator

Pim Heijnen
E-mail
groningen@randonneurs.nl

Locatie

Spaak Koffie en Koers
Oude Boteringestraat 66
Groningen, 9712 GN
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page