BRM 600 Groningen: Saxenros

P+R Meerstad Driebondsweg 1, Groningen, Nederland

Het Saksenros is het witte paard dat op de vlag staat van Twente, maar ook op vlag van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. De meestvoorkomende verklaring is dat het de kerstening van Wittekind symboliseert. Toen de Frankische koning Karel de Grote de Saksen wou onderwerpen, kwam het verzet van een groot leger onder leiding… Read More »

BRM 400 Amsterdam: America

WattsHub Radarweg 480, Amsterdam, Nederland

Rijd genoeg in Nederland en je zult een paar plaatsen tegenkomen met namen die je misschien niet zou verwachten. Een Zurich in Friesland, een Engeland in Overijssel, een Turkeye in Zeeland, en een America in Limburg. Uit deze laatste is deze rit geboren. Laten we naar Amerika rijden! En dat zonder een oceaan over te… Read More »

BRM 200 Bunnik: Boeken en Koeken

Stayokay Bunnik Rhijnauwenselaan 14, Bunnik, Nederland

We gaan vanuit Utrecht op verkenning. Maar liefst over de heuvelrug èn de Veluwe, en dan naar een locatie die om onbegrijpelijke redenen nog nauwelijks door de Randonneurs is aangedaan. Natuurlijk, je kan koeken en boeken ook ergens anders halen of het gewoon thuis laten bezorgen, maar het is een mooie aanleiding om een stad… Read More »

BRM 300 Boekelo: Oostvaardersplassen

Cafe De Buren Beckumerstraat 2, Boekelo, Nederland

Nederland heeft een zeer groot scala aan landschappen te bieden. Dat is het centrale idee achter dit brevet. Vanuit Boekelo gaan we via het Twentse cultuurlandschap naar het westen. Bij Deventer maakt het coulisselandschap plaats voor rivieren en dijken. Na een kort stukje over de dijk duiken we echter uiterwaarden in. Na Vaassen maakt gaan… Read More »

BRM 600 Zeeland: Opaalkust

Hotel Brasserie Smits Wilhelminastraat 90, Wemeldinge, Nederland

We vertrekken vanuit Wemeldinge naar Vlissingen over Zuid-Beveland en Walcheren. In Vlissingen nemen we de pont naar Breskens, vanwaar we via Sluis langs de Damse vaart naar Brugge gaan. Bij Nieuwpoort zien we het indrukwekkende Koning Albert I-monument. Verder langs de kust komen we in Duinkerke en komen via een stukje Opaalkust bij Wimireux (bekend van Sluis-Boulonge-Sluis)… Read More »

BRM 600 Amsterdam: NH & Meer

Bluey's Coffe & Kitchen Eef Kamerbeekstraat 182, Amsterdam, Nederland

De tocht begint met een ronde van Noord-Holland langs de buitengrenzen. Wie ooit de Race around the Netherlands heeft gereden zal het stuk door de duinen bekend voorkomen, dat is vrijwel gelijk aan die route. De kust wordt gevolgd tot Noordwijk waarna via Leiden koers wordt gezet naar Zwammerdam om vanaf daar het riviertje de… Read More »

BRM 300 Maasland: Linge en Waal

't Wapen van Maeslant Kerkweg 41-42, Maasland, Nederland

Na de start fietsen wij door het Midden-Delftland gebied, dan door de buitenwijken van Rotterdam naar de Algerabrug, over de Hollandse-IJssel naar de veerpont bij Kinderdijk. Langs de molens de Alblasserwaard in. Bij Arkel nemen wij de Lingeroute en fiets je van het ene mooie dijkje naar de volgende nog mooiere dijkje. Let wel op… Read More »

BRM 400 Boekelo: Meppen en Münster

Cafe De Buren Beckumerstraat 2, Boekelo, Nederland

De 400 van Boekelo is een redelijk makkelijk brevet. Op een enkele steile klim na is het rit met vlak of glooiend terrein. De avondstart maakt dat het eerste deel van de tocht voor een belangrijk deel in het donker gereden zal worden. De controles zijn voornamelijk tankstations met fastfood restaurants. De route start door… Read More »

BRM 200 Heerlen: Mariawald

SnowWorld Landgraaf Witte Wereld 1, Landgraaf, Nederland

Deze vertrouwde route vanuit het zuiden van het land voert je grotendeels door het schitterende natuurgebied van Nationalpark Eifel en kan beschouwd worden als een van de mooiste tochten door het Duitse Eifel gebied. Na de start vanuit SnowWorld ga je na 15 km al de grens over naar Duitsland om straks na 185 km… Read More »

BRM 600 Boekelo: Sauerland

Het 600 km brevet van Boekelo is het enige brevet vanuit deze startplek wat echt klimwerk in zich heeft. De hoogtemeters bevinden vooral in het midden. De route zal zoals altijd naar het Sauerland gaan. Prachtige wouden, klimmen, afdalingen, stuwmeren en riviertjes is wat deze toch domineert. We zullen niet iedere klim die we kunnen… Read More »

↑ Top of Page