Lees hier onze Privacyverklaring
Artikel 1
Audax Club Parisien heeft het alleenrecht van homologatie. Elk brevet dat sinds 1921 is volbracht is in volgorde van datum geregistreerd onder een eigen homologatienummer.
Artikel 2
Elke toerfietser, al of niet aangesloten bij een club, vereniging of organisatie, kan aan deze brevetten deelnemen. Minderjarigen mogen alleen deelnemen indien zij een door hun ouders opgestelde verklaring kunnen overleggen, waarbij wordt afgezien van enig verhaal op Audax Club Parisien of de organiserende vereniging, alsmede een medische verklaring die niet langer dan zes maanden van tevoren is opgemaakt.
Om aan Parijs-Brest-Parijs te kunnen deelnemen moet men op de dag van vertrek minstens 18 jaar zijn. Deelnemers mogen noch in het jaar van Parijs-Brest-Parijs, noch in het jaar daarvoor een wedstrijdlicentie hebben gehad, uitgezonderd een licentie in de categorie veteranen.
Alle fietsen, met of zonder versnelling, zijn toegestaan, mits ze door spierkracht worden aangedreven.
Artikel 3
Om aan een brevet te kunnen deelnemen, moet men een aanmeldingsformulier invullen en het inschrijfgeld aan de organisatie betalen.
Randonneurs Nederland heeft ACP nummer 808056
In Nederland zijn alle (toer)clubs aangesloten bij de NTFU. DE NTFU en ACP coderingen bestaan uit 6 cijfers. Het eerste getal van het NTFU clubnummer moet je vervangen door een 8 om het ACP nummer te krijgen.
Artikel 4
Elke deelnemer moet WA-verzekerd zijn, voor brevetten die starten in Nederland kan dit via de NTFU zijn. Voor brevetten die starten buiten Nederland moet dit via en individuele WA-verzekering en vergeet niet een passende (doorlopende) reisverzekering af te sluiten.
Artikel 5
Elke deelnemer wordt beschouwd als een individuele fietser, die zich dient te houden aan de verkeersregels, zich houdt aan de officiële aanwijzingen en fietspaden gebruikt waar die aanwezig zijn.
Audax Club Parisien of de organiserende verenigingen kunnen in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor ongelukken die tijdens de brevetten plaatsvinden.
Artikel 6
Tijdens nachtritten moet permanent verlichting worden gevoerd. De voor- en achterverlichting moet vast op de fiets zijn gemonteerd (een dubbel verlichtingssysteem wordt aanbevolen). De organisatie kan deelname weigeren als de verlichting niet conform de voorschriften is (reservelampjes meenemen).
Elk deelnemer moet bij zonsondergang en overdag bij verminderd zicht door regen of mist, de verlichting ontsteken, ook als in een groep wordt gereden. Het dragen van een reflecterende band of hesjes is verplicht. In geval van geconstateerde overtreding van het voorgaande wordt het breve niet gehomologeerd. Bij nachtritten wordt lichte kleding aangeraden, evenals het dragen van reflecterende banden.
Artikel 7
Elke randonneur staat persoonlijk in voor zijn bevoorrading en verzorging gedurende het brevet. Hulp van trainers, verzorgers en volgwagens buiten de officiële controles is niet toegestaan (geheime controles zijn mogelijk). Bij overtreding volgt onherroepelijk uitsluiting.
Artikel 8
Elke deelnemer ontvangt bij het vertrek een routekaart (controlekaart) en routebeschrijving waarop de controleplaatsen zijn aangegeven waar hij/zij verplicht de routekaart moet laten aftekenen. De organisatie kan ook één of meer geheime controles inrichten. De deelnemer moet dus de route volgen die bij de start is uitgereikt.
Artikel 9
Wanneer de organisatie (wel een plaats heeft opgegeven maar) geen precies controlepunt heeft aangegeven, moet de deelnemer in de betreffende plaats een stempel halen waarop de plaatsnaam staat vermeld. Op elke controle moet de passagetijd worden ingevuld, bij meerdaagse ritten ook de datum. Wanneer bijvoorbeeld >s nachts geen stempel kan worden verkregen, moet de deelnemer een kaart posten waarop de plaatsnaam, de passagetijd, de naam en de club staan vermeld. Op zijn routekaart vermeldt de deelnemer CP, datum en uur (CP = Carte Postale).
In geval van ontbrekende stempels, niet ingevulde passagetijden of verlies van de routekaart (ongeacht de afstand die is afgelegd) wordt het brevet niet gehomologeerd. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor wat er met zijn routekaart gebeurt.
Artikel 10
De toegestane tijden voor elk brevet zijn afhankelijk van de afstanden:
13.30 uur 200 km,
20 uur 300 km,
27 uur 400 km,
40 uur 600 km,
75 uur 1000 km,
90 uur 1200 km
Voor elke controle wordt een openingstijd en een sluitingstijd op de routekaart aangegeven. De randonneur dient zich te aan de tijden te houden, op straffe van niet-homologatie van het brevet, ook als hij/zij de tocht wel binnen de maximaal toegestane tijd volbrengt.
Artikel 11
In geval van fraude volgt uitsluiting van deelname aan alle evenementen van Audax Club Parisien.
Artikel 12
Na aankomst moet de deelnemer zijn routekaart ondertekend door de organisatie inleveren. Deze wordt hem/haar na homologatie teruggegeven. In geval van zoekraken van het document wordt geen duplicaat beschikbaar gesteld. De brevetten zijn geen wedstrijden, er worden geen klassementen gemaakt.
Een speciale medaille wordt (op verzoek) aan de deelnemer uitgereikt als het brevet wordt gehomologeerd. De deelnemer moet dat bij aankomst te kennen geven en het daarvoor gestelde bedrag betalen.
Artikel 13
De medailles hebben de volgende kleuren:
brons voor de 200 km,
zilverkleurig voor de 300 km,
vermiljoen voor de 400 km,
verguld voor de 600 km,
zilver voor de 1000 km.
Het model verandert in principe in het jaar van Parijs-Brest-Parijs. De kosten van een medaille worden door de organisatie aangegeven.
De speciale medaille super-randonneur is een onderscheiding voor elke randonneur die in één en hetzelfde jaar de serie 200, 300, 400 en 600 km brevetten in deze volgorde rijdt. (In het jaar van PBP mag je langere afstand uitruilen met een kortere afstand)
Deze medaille wordt uitgereikt aan de randonneur die daartoe bij de organisatie een verzoek indient met een opgave van de (homologatie) nummers van zijn brevetten en onder betaling van de kosten.
Artikel 14
Een brevet kan niet worden gereden als onderdeel van een andere afstandstocht op (een deel van) het parcours.
Artikel 15
Inschrijven en deelnemen houdt in dat men onvoorwaardelijk akkoord gaat met het huidige reglement. Alle klachten en protesten, over wat dan ook, moeten schriftelijk en binnen 48 uur bij de organisatie worden ingediend. Die zendt ze, na bestudering en vergezeld van zijn lezing, door naar de Randonneurscommissie van de Audax Club Parisien, die de zaak beoordeelt en beslist.
Artikel 16
Het bestuur van de Audax Club Parisien beslist onherroepelijk over de aan haar voorgelegde zaken, alsmede over geschillen over zaken waarin dit reglement niet voorziet.