Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 300 Maasland: Zuid-Hollandse Eilanden

22-04-2023 @ 09:00 - 23-04-2023 @ 05:00

Merk op dat de starttijd verplaatst is naar 9:00! Deze rit is niet geschikt voor velomobielen, ligfietsen met meer dan twee wielen en driewielers.

Nadat de koffie of thee (inbegrepen bij het startgeld) gedronken is, is de groepsstart. Na de Beneluxtunnel nemen we een pad door de bossen, waarvan er meerdere zullen volgen. We gaan door de oude vestingstad Brielle die op 1 april 1572 werd bevrijd van de Spanjaarden en dat wordt elk jaar gevierd. Bij Stellendam gaan we over de Haringvlietbrug. Bij de haven ingang is de brug gestremd en moeten we over de sluisdeuren die onder de snelweg liggen. Het is er smal, maar het kan. Bij het plaatsje Havenhoofd gaan we fietspad op door de duinen. Daar hebben we een stukje van 4km halfverhard fietspad. Daar is Controle 1: er staan daar 3 bankjes, waar je een foto van met jouw fiets er bij. Controle 2 is bij fiets knooppunt 51. Maak daar een foto met jouw fiets. Na Ouddorp is er nog 1.5km halfverhard fietspad door een prachtig stuk natuur. Na een tulpenveld is in Nieuwe Tongen controle 3: een foto van de kerk met jouw fiets. Terug bij Stellendam weer die lastige passage over die sluis. Weer de Haringvlietbrug, en dan naar Hellevoetsluis. Verder in de route is het pontje over het Spui: zorg dat je een euro bij je hebt want je kan niet met pinpas betalen. Na het pontje rechtsaf naar Goudswaard is Controle 4: foto met fiets met plaatsnaambordje. Verder in de route is nog een tulpenveld. In Numansdorp gaan we richting Dordrecht, door de polder met mooie fietspaden en vergezichten. We nemen de Kiltunnel om op het Eiland van Dordrecht te komen .Daar is Controle 5: een foto maken van het watergemaal. In de stad Dordrecht is een stukje route langs kanaaltjes en mooie oude huizen. Na Dordrecht naar de Brienenoordbrug en om een paar stoplichten te mijden rijden we langs de Oude Watertoren. Bij de Erasmusbrug fietsen we op een stuk waar fietsen is toegestaan, langs een restaurant met terras dat niet tegen het restaurant aan ligt. Dus pas je snelheid aan i.v.m. het overstekend bedienend personeel en het hellinkje naar beneden. Dan is het nog een 20-tal km naar de finish.

Als je de rit vroegtijdig beeindigt, meld je dan even af (telefoon: 06-20491160). Anders zitten wij niet voor niets te wachten.

Gegevens

Begin:
22-04-2023 @ 09:00
Einde:
23-04-2023 @ 05:00
Evenement Tags:

Organisator

Mart Voordenhout
E-mail:
maasland@randonneurs.nl

Locatie

‘t Wapen van Maeslant
Kerkweg 41-42
Maasland, 3155 EE Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page