Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 300 Merselo NL

20-05-2017 @ 06:00 - 21-05-2017 @ 02:00

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”ROADMAP” gpx=”https://www.randonneurs.nl/wp-content/uploads/BRM 300 Merselo.GPX” elevation=”no” download=”no”]

BRM 300 Merselo 2017 Über den Ochsenkopf

Na een jaar weer terug op het programma met enkele veranderingen.

De wijzigingen zitten niet in het eerste gedeelte, met dien verstande, dat in Maaseik nu de eerste controle is bij de bekende Pannekoekenbakker, inderdaad nog steeds zonder tussen-n. De baas maakt speciaal voor ons wat eerder (8.30 u.) open, dus neem een consumptie.

De geweldige eetgelegenheid in Lixhe (Chez Sophie) is jammer genoeg permanent gesloten. Daarvoor in de plaats komt Eetcafé Der Pley in ’s-Gravenvoeren. Het voordeel is, dat je hier gewoon in het Nederlands kunt bestellen. Daarna wordt het behoorlijk heuvelachtig met lange en stevige beklimmingen en dito afdalingen richting Henri-Chapelle, over Welkenraedt en Baelen naar Eupen.

Na Eupen nemen we de klim naar de Wesertalsperre en zo richting Petergensfeld en Raeren, waar we de Vennbahn oppakken. In Lammersdorf verlaten we de Vennbahn en dalen af naar het Kalltal. De klim naar Rollesbroich (uitspreken als Rollesbrooch, zoals bij Oisterwijk) is een pittige. Het is aan te bevelen om het fietspad te gebruiken, dat links van de weg ligt, anders kom je gegarandeerd “betoeterd” boven.

Ook in Simonskall ben ik uitgeweken naar een andere controleplek/eetgelegenheid: Waldhotel Im Wiesengrund. Daarna volgt de Ossenkop met een stijging van 6/7 %. Dat is andere koek dan de 14%, die vorige keer overwonnen moest worden. Eenmaal boven gaan we deze keer niet linksaf maar rechtsaf richting de Rennweg. Na Schevenhütte krijgen we de laatste echte klim en daarna gaat het hoofdzakelijk bergaf over Eschweiler, Geilenkirchen en Heinsberg terug naar Nederland, waar in Herkenbosch de laatste controle is.

Let op!! Als je na 22.00 u. in Swalmen bent, haal je de laatste pont naar Kessel (22.30 u.) niet meer en moet je over de brug in Venlo. Dat worden dan 7 kilometer extra.Gegevens

Begin:
20-05-2017 @ 06:00
Einde:
21-05-2017 @ 02:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Molen Nooit Gedacht
Grootdorp 93
Merselo, 5815 AN Nederland

Organisator

Jan van Osch
E-mail
jawmvanosch@gmail.com
↑ Top of Page