Tijdens de controle is gebleken, dat in het laatste gedeelte een fietspad zit dat in zeer slechte staat verkeert. De route -is hier aangepast. Aanvankelijk door Nederlands Brabant en achter Heeze" /> Tijdens de controle is gebleken, dat in het laatste gedeelte een fietspad zit dat in zeer slechte staat verkeert. De route -is hier aangepast. Aanvankelijk door Nederlands Brabant en achter Heeze" />
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Merselo NL

06-05-2017 @ 08:30 - 22:00

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”ROADMAP” gpx=”https://www.randonneurs.nl/wp-content/uploads/BRM 200 Merselo.GPX” elevation=”no” download=”no”]

LIMBURG FIETSPARADIJS

Deze nieuwe 200 gaat richting België.

let op tracks aangepast op 1-5-2017:
-> Tijdens de controle is gebleken, dat in het laatste gedeelte een fietspad zit dat in zeer slechte staat verkeert. De route -is hier aangepast.

Aanvankelijk door Nederlands Brabant en achter Heeze duiken we het bos in over de A2 richting het Leender Bos. De slagbomen daar kunnen wat oponthoud veroorzaken, maar ze staan ver genoeg uit elkaar om er met de racefiets tussen door te kunnen en desnoods kun je er omheen. Eenmaal in België gaan we links om de Achelse Kluis, waar het naamgeversbord van deze route staat:
FIETSPARADIJS LIMBURG

Vanaf die plek zijn en blijven we in Limburg, eerst Belgisch en tenslotte Nederlands Limburg. In het dorp pakken we de eerste oude spoorlijnroute op richting Neer- en Overpelt. Na +/- 18 km. Gaan we van die lijn af en maken een doorsteek naar het fietspad door het bos richting Koersel.
Op km 79 komen we aan de eerste controle: de Uitkijktoren. Die toren staat trouwens achter het restaurant, als je niet gaat kijken zie je hem niet. Het is een zogenaamde “open wenteltraptoren”. De baas van dit restaurant maakt speciaal voor ons vroeger open, dus neem een consumptie.

Bij droog weer is hierna de originele track aan te bevelen. Op een gedeelte ligt er over de volle lengte (550 meter) en breedte een rooster in het fietspad. Dat was voor mij de reden om in de track te waarschuwen er niet harder te rijden dan 20 km. per uur. Vooral, omdat er enkele bochten in zitten. Bij nat weer is dat te gevaarlijk, vandaar de extra nat-weer-track, die later weer op de originele track aansluit.

Na even tussen de auto’s gefietst te hebben, komt het volgende oude-spoorlijn-fietspad tot aan het Albertkanaal, waar we weer auto’s tegenkomen. Voordat we van het kanaal afbuigen is er een fotocontrole. Daarna gaat het linksaf, aanvankelijk door bebouwing, dan door natuurgebied en een aantal kilometers langs een drukke N-weg, gelukkig wel vaak lichtjes bergaf.
In Bree, op km 137, is de 2e controle in de Wachtzaal, waarna de route richting Weert en over Meijel weer naar Merselo loopt, waarbij er enkele natuurgebieden aangedaan worden.

Update 1-5-2017:
Gegevens

Datum:
06-05-2017
Tijd:
08:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Molen Nooit Gedacht
Grootdorp 93
Merselo, 5815 AN Nederland

Organisator

Jan van Osch
E-mail
jawmvanosch@gmail.com
↑ Top of Page