Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Zwolle NL- Zwolle-Boekelo-Zwolle *

03-11-2018 @ 09:00 - 22:30

Start / finish – Mercure hotel; Hertsenbergweg 1, 8041 BA Zwolle

Registratie open vanaf 8:00, de start is om 09:00 uur.

De route voert eerst vrijwel zonder stoplichten langs het centrum van Zwolle. Daarna wordt de zuidelijke Vechtdijk opgezocht die we een tijdlang volgen. Bij Dalfsen komen we snel langs kasteel Rechteren tegen. Vervolgens volgen een 20-tal bosrijke kilometers via Vilsteren en Ommen om bij Beerze open land te krijgen. In het Vechtdal volgt nu een stuk langs een kanaal en na duiken we Duitsland in, waar meteen de eerste hoogtemeters worden gemaakt. In Oud Ootmarsum komen we de eerste ravitailleringsplek tegen bij “De Postelhoek”.

Na de pauze en het 1e stempel volgt een route door de Noordkant van Twente. Plaatsen die we tegenkomen zijn onder andere Tilligte, Denekamp, Beuningen en op korte afstand De Lutte en Oldenzaal. Via het Universiteit-Twente terrein komen we op het verste punt van de route in Boekelo. Hier is ook de 2e controle gevestigd in café “De Buren”.

We beginnen nu aan de terugweg door de zuidkant van Twente. Eerst plaatsjes als Beckum en Bentelo, waarna een stuk langs het Twentekanaal volgt. Daarna komen we via Goor en de Rijsserberg in Holten, waar een vrije controle is. Dat kan meteen bij een tankstation, maar ook in Holten zelf is voldoende horeca.

Na de pauze volgt meteen de Holterberg met een 10-tal golvende kilometers. We dalen daarna de Nijverdalseberg af om de laatste kilometers in Salland te doen. Via Luttenberg, Heino en Laag Zuthem komen we langs een kanaal te fietsen dat ons terug brengt in Zwolle. Via de Van Karnebeek-tunnel komen we in Zwolle zuid. Na een volgend tunneltje en een stuk langs de Willemsvaart komen we na 210 km terug bij het Mercure hotel.

 


 

Gegevens

Datum:
03-11-2018
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Mercure Zwolle
Hertsenbergweg 1
Zwolle, 8041 BA
+ Google Maps

Organisator

Gerrit Schotman
E-mail
zwolle@randonneurs.nl
↑ Top of Page