Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ’n diek

05-02-2022 @ 08:30 - 22:00

Start/finish plaats: Hotel Mercure. Je mag daar parkeren of op de Carpool plek 100 meter verderop bij de rotonde. Bij binnenkomst is 1,5 meter afstand, een coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.

Zoals de naam al aangeeft, gaat de route door bossen, over heuvels en langs een dijk. Bij Hattemerbroek en Hattem krijgen we al de eerste bossen. De eerste mooie beklimming is op De Dellen op 19 km van de route. Vervolg bij Gortel op weg naar Vierhouten. In Vierhouten is de eerste vrije controle – het liefst fotocontrole (selfie met hotel de Vossenberg), maar een bon voor een consumptie is ook voldoende bewijs. Trouwen met het hotel beschikt over een fietspomp en watertappunt bij de fietsenstalling.

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is het volgende doel. Een lange klim na Uddel brengt ons op de Aardmansberg – een flinke heuvel van 100 meter boven NAP. Daarna volgen Hoog Soeren, Hoog Buurlo en Waterberg. We fietsen langs meerdere prachtige heidevelden.

Op de helft (98km) is weer een vrije controleplaats – cafe-boerderij Mossel (weer selfie of een bonnetje halen!).
Volgende klimmetjes halen we in Arnhem, bij de dierentuin en het openluchtmuseum. Er volg nog maar de Posbank of de Zijpenberg (109 m boven NAP) om precies te zijn. Lekkere afdaling naar Laag Soerenen, Loenen, Klarenbeek, Bussloo tot aan de derde vrije controle bij de tankstation van Steenenkamer, het Gelderse deel van Deventer.

Na Deventer zal de dijk langs de IJssel worden gevolgd lekker me de wind mee (als je gelukt heb), terug naar Zwolle.
Het is nog maar februari, ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag. Denk dus aan voldoende kleding en goede verlichting!

Gegevens

Datum:
05-02-2022
Tijd:
08:30 - 22:00
Evenement Tags:

Organisator

Eva Jacobs
E-mail
zwolle@randonneurs.nl

Locatie

Mercure Zwolle
Hertsenbergweg 1
Zwolle, 8041 BA
+ Google Maps
↑ Top of Page