Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Heerlen: Ardennentrip

16-07-2022 @ 09:00 - 22:30

Geheel nieuw in het zuiden deze pittige Ardennen klassieker. Deze tocht voert u over de wegen van de Ardennen klassiekers van de Profs zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Met de nodige beklimmingen zoals eerst het oude gedeelte van Barraque Michel, waar in het begin van de beklimming een heerlijke natuurlijk bron met drinkwater ligt en daarna verder over het nieuwe gedeelte van de Barraque Michel. Let hier wel goed op drukke verkeersweg, waar u uiteindelijk het het hoogste punt 674 meter van deze tocht bereikt. Dan daalt u af naar Malmedy waarna het nodige klimwerk zal gaan beginnen. De volgende bekende plaats is dan ook Stavelot, waar u de eerst controle stempel dient te halen. Probeer hier te genieten van de mega stukken rijstevla. Na Stavelot nog 1,5 km rechtdoor om vervolgend links af te slaan naar een zeer pittige klim vanb 3,6 km de Côte a’Amermond met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 %, waar u uitkomt op het laatste stuk van 2 km van de beklimming van de Haute Levee. Vervolgens via Ruy om hier u 2e vrije controlestempel te halen, mag een foto controle zijn. Nu via La Gleize naar Stoumont om hier aan de lange klim te beginnen naar de Côte de Desnie, gemiddeld stijgingspercentage van 5 % en 4,6 km lang en vervolgens afdalen om aan de Côte de Maquisard te beginnen met een lengte van 3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Nu via La Reid, Banneux, Nessonvaux, Soiron naar Hervé.
Hier pikt u Ravel L38 op tot in Aubel. Nu via La Planck, Reijmerstok, Gulpen, Eys om hier aan de laatste klim de Eijserbosweg te beginnen met een lengte van 850 mtr en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8 %. Hier bestaat ook de mogelijkheid om hiervoor een alterntief te nemen 50 mtr verder als de Eijserbosweg gaat u dan linksaf ri Ubachsberg. In Mingersborg komen beide routes weer bij elkaar. De track hiervoor zal als bijlage bijgevoegd worden. Dan via Ubachsberg naar Heerlen en het laatste stuk naar Landgraaf naar de finish van deze pittige toertocht.
Het zijn niet alleen de beklimmingen die aanspreken in deze tocht, ook het afwisselende landschap vergezichten met de pittoreske Belgische dorpjes zijn een ware lust voor het oog.

Gegevens

Datum:
16-07-2022
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Jo Henrich
Telefoon
06-20401591
E-mail
heerlen@randonneurs.nl

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page