Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Dronten: Natuurparken en Schokland

08-10-2022 @ 09:00 - 22:30

De route start in Dronten in de Flevopolder en brengt ons al snel (na 13km) het oude land in; de provincie Overijssel. De oversteek vindt plaats bij de Roggebotsluis, die in deze periode grondig wordt gerenoveerd. Rijdt voorzichtig! We fietsen door de oude Hanzestad Kampen, langs Ijsselmuiden en via een paar boerenweggetjes komen we aan in Genemuiden. Hier nemen we het pontje over het Zwarte Water en langs de Oppen Swolleweg passeren we Vollenhove en Blokzijl op weg naar Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Bij Muggenbeet is de eerste controle een zeer sfeervol café met een lekkere Blokzijler Brok.

Bij Steenwijk passeren we het eerste bos – de Woldberg. Daarna volgt Nationaal Park Drents-Friese Wold, 16 km natuur en kleine fietspaden (slecht wegdek). De tweede controlepost met een stempel is het Drents-Friese Wold Bezoekerscentrum met een café naast. Omdat het niet op het keerpunt ligt, is er een fotocontrole bij Weper, op 102e km. Na Oosterwolde nemen we de Tsjonger. Als je je ketting goed hebt gesmeerd, word je getrakteerd op vele vogelsoorten. Daarna gaat het over rustige wegen en fietspaden door het Friese land naar Wolwega, langs de Lende, door natuurreservaat, naar Rottige Meenthe en het Brandemeer, de locatie van de vierde controle, Paviljoen Driewegsluis.

Via Kuinre komen we de Noord-Oost polder in waar alle dorpjes op fietsafstand van de kern Emmeloord liggen. We maken een korte omweg via Schokland, het voormalig eiland midden in de wilde Zuiderzee. De Ketelbrug brengt ons terug naar Dronten in de Flevopolder. De finish is tussen 15:00 en 22:30.

Gegevens

Datum:
08-10-2022
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Eva Jacobs
E-mail
zwolle@randonneurs.nl

Locatie

Avontura Dronten
Educalaan 37
Dronten, 8251 GC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0321 388 700
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page