Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 360 Fleche NL

15-04-2017 @ 12:00 - 16-04-2017 @ 12:00

Voor de 2e keer ooit wordt er met pasen in Nederland een randonneursfleche georganiseerd. Na een eerste editie naar Delft in 2013 pakken we op 15 april 2017 het stokje weer op met een Fleche naar de Romeinse Limes, naar het plaatsje Odijk in de provincie Utrecht. De planning is om in alle oneven jaren een Fleche in Nederland te organiseren. Randonneurs BE organiseert in de even jaren een Fleche in België.

Een Fleche is een randonneursrit die in teams gereden wordt. Individueel kun je deze rit niet rijden, je moet altijd onderdeel zijn van een team. Een team bestaat uit 3 tot 5 machines (heb je een team van 5 tandems dan kun je dus met 10 personen starten). Je start gezamenlijk op een door jezelf bepaalde plek en rijdt via je eigen route naar de finish in Odijk, waar iedereen rond 12 uur ’s middags op paaszondag aankomt. Van je team moeten minimaal 3 machines aankomen.

In die 24 uur moet je minimaal 360km afleggen, de laatste 25km daarvan moeten tijdens de laatste 2 uur afgelegd worden. Enkele weken vooraf legt de ploegkapitein de geplande route en de geplande controles voor aan de organisatie. Die bekijkt of de route minimaal 360km en enigsinds logisch is (niet teveel afsteekmogelijkheden) en of er niet teveel ploegen dezelfde route rijden.


De finishplaats van de Fleche is het dorpshuis in Odijk. Finish is op paaszondag 16 april om 12u00.
De aanmelding start op 1 februari en sluit op 1 april. Aanmelding voor deze fleche gebeurt namelijk klassiek. De teamcaptain vult het formulier in en stuurt het formulier naar het speciale fleche email adres

Uiteraard zullen er mensen zijn die mee willen doen maar nog geen team gevonden hebben. In eerste instantie zijn de beste plekken om teams te formeren de PBP-fietsers groep op Yahoogroups, het Fleche evenement op Facebook en de Fleche discussies op fiets.nl en het Rennrad-News Forum (dit laatste met name voor mensen die graag in de oostelijke provincies starten). In een latere instantie gaan we inventariseren welke captains nog teamleden zoeken en welke rijders nog een team zoeken.


Algemene info over Fleches staat hier

 

 

Gegevens

Begin:
15-04-2017 @ 12:00
Einde:
16-04-2017 @ 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Boegschroef
Handelskade West 12
Delfzijl, 9934 AA 
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Fleche Randonneurs.nl
E-mail
fleche@randonneurs.nl
↑ Top of Page