Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 300 Heerlen: Maas en Mijn

23-03-2024 @ 08:00 - 24-03-2024 @ 04:00

Op zaterdag 23 maart zal het eerste 300 km brevet in het zuiden van Nederland verreden worden. Vanaf het vertrek bij SnowWorld in Landgraaf zal de route verder gaan door het Zuid-Limburgse landschap om via Gulpen en Beutenaken naar Slenaken te rijden en dan via de steile klim van Schilberg over de rijksweg naar Hagelstein de afdaling naar Aubel te rijden. Hier zullen we binnendoor rijden, met enkele pittige klimmetjes om zo in Battice uit te komen voor de eerste controle stempel of foto van plaatsnaambord te halen bij een heerlijke Boulangerie op 44 km. We rijden nu 300 mtr terug en slaan dan links af om vervolgens via de Ravel 5-L38 via Micheroux en Fleron deze weer te verlaten en dan via een geheel vernieuwd stuk van 67 km dan via de oevers van de Vesdre en de Maas om dan via het laatste bekende stukje van het alom bekende Namen (Namur) te bereiken.

Namen is de twee controle plaats. Ook hier weer een stempel halen. Mag ook eventueel foto van plaatsnaam bord of van de Citadel zijn. Na de afdaling van de Citadel gaan we via Ravel 2 richting het Noorden om deze dan in Halen te verlaten en rechts af gaan richting Herk de Stad waar we de derde controlestempel moeten halen. Er zijn hier op de route diverse mogelijkheden of anders foto van plaatsnaambord. Dit is een vrije controle.

We rijden nu een geheel nieuw gedeelte van 79 km tot in Landgraaf t.o.v. voorgaande jaren, om via Herk de Stad, Stevoort en Bilzen Maastricht binnen rijden. Nu de brug over de Maas en dan via Meerssen, Valkenburg, Klimmen, Heerlen om Landgraaf te bereiken en nu nog, om via een vervelend lastig stukje, bij SnowWorld te finishen.
Bewaakt parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van startlokatie SnowWorld tegen een tarief van € 5,- (gehele dag). Parkeertarrief voor het verlaten van de parkeerplaats voldoen in de aankomsthal van Snowworld.

Het is nog maar maart dus ook het winterweer kan nog behoorlijk invloed hebben deze dag, vooral in de Voerstreek en Zuid-Limburg. Denk dus aan voldoende warme en reflecterende kleding, en een goede verlichting!

Wij wensen u dan ook een plezierig en veilige tocht toe, het organiserende team van Randonneurs Nederland.

[De inschrijving is gesloten.]


Gegevens

Begin:
23-03-2024 @ 08:00
Einde:
24-03-2024 @ 04:00
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Jo Henrich
Telefoon
06-20401591
E-mail
heerlen@randonneurs.nl

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page