Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ’n diek

11-02-2023 @ 09:00 - 22:30

Start/finish plaats: Hotel Mercure
Er is parkeerplaats bij de hotel of de Carpool plek 100 meter verderop bij de rotonde.

Zoals de naam al aangeeft, gaat de route door bossen, over heuvels en langs een dijk. Bij Hattemerbroek en Hattem krijgen we al de eerste bossen. De eerste mooie beklimming is op De Dellen op 19 km van de route. Vervolg bij Gortel op weg naar Vierhouten.
Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is het volgende doel. Een lange klim na Uddel brengt ons op de Aardmansberg – een flinke heuvel van 100 meter boven NAP. Daarna volgen Hoog Soeren, Hoog Buurlo en Waterberg. We fietsen langs meerdere prachtige heidevelden.
Op de 93 km is er eerste controleplaats – cafe-boerderij Mossel (een selfie met locatie of een bonnetje halen!).
Volgende klimmetjes halen we in Arnhem, bij de dierentuin en het openluchtmuseum. Er volg nog maar de Zijpenberg (109 m boven NAP) en bij de Posbank bevind zich de twede controleplaats (uitkijkpunt of café Posbank) . Lekkere afdaling naar Laag Soerenen, Loenen, Klarenbeek, tot aan de derde controle bij het Strandhuys de Enk in Wilp.
Vanaf daar fietsen we richting Deventer naar de dijk langs de IJssel. Hopelijk met de wind mee kom je na 50km terug naar Zwolle.
Het is nog maar februari, ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag. Denk dus aan voldoende kleding en goede verlichting!

Gegevens

Datum:
11-02-2023
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Eva Jacobs
E-mail
zwolle@randonneurs.nl

Locatie

Mercure Zwolle
Hertsenbergweg 1
Zwolle, 8041 BA
+ Google Maps
↑ Top of Page