Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Merselo NL (Halve Zolen)

09-09-2017 @ 08:30 - 22:00

De naamgever van dit brevet is het “Halvezolenpad” tussen Raamsdonk en Den Bosch. Het was vroeger een spoorlijn ten behoeve van de schoenindustrie daar in de Langstraat en lang geleden omgebouwd tot een kaarsrecht fietspad.

De start van deze 200 is bij

Café Den Tommes
Grootdorp 40
Merselo
Tel. 0478-546236

Parkeren daar is erg beperkt mogelijk, maak dus gebruik van de parkeerplaats bij de molen/sportvelden en eventueel tegenover de kerk.

De route gaat meteen Brabant in, dwars door de Peel, langs de Middenpeelweg tot Elsendorp (Jeffrey Herlings), daarna via Handel naar Erp (Anky van Grunsven) en verder op kleinere wegen naar Rosmalen tot aan de Maas, waar de 1e controle is bij “De Blauwe Sluis” met een terras aan de rivier.

Let op bij het enige echt gevaarlijke punt op dit stuk, vlak voor de kruising over de A50. Je rijdt vanachter een fietsenstalling pardoes een voorrangsweg op met autoverkeer. Een waypoint markeert dit punt.

Na de 1e controle gaat het westwaarts langs de Maas via truckerscafé Treurenburg (what is in a name?) en sluis Crèvecoeur richting Heusden, waar we het fietspad langs het verdedigingskanaal nemen. In Geertruidenberg is dan de 2e controle bij Zuz&Zooz.

Hierna gaan we het Halvezolenpad op tot na Waalwijk. Let op: vaak moet je het kruisend verkeer voorrang verlenen. Voor Drunen draaien we een schilderachtig pad op met daarin een schitterende eet/drinkgelegenheid: de Emmamolen, voor de rijders, die niet per sé een snelle tijd willen zetten. We scheren langs Den Bosch en via Vught en St.Michielsgestel komen we in St.Oedenrode, waar de 3e controle is bij een van de twee langs elkaar liggende horecagelegenheden: de keuze is vrij.

Vermeldenswaard is verder nog het fietspad langs het Wilhelminakanaal richting Aarle-Rixtel en de foto-controle in Deurne (het FLYNTH-gebouw).

 
Gegevens

Datum:
09-09-2017
Tijd:
08:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Jan van Osch
E-mail
jawmvanosch@gmail.com

Locatie

Café Den Tommes
Grootdorp 40
Merselo, 5815 AE Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page