Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BRM 200 Heerlen: Mariawald

29-06-2024 @ 09:00 - 22:30

Deze vertrouwde route vanuit het zuiden van het land voert je grotendeels door het schitterende natuurgebied van Nationalpark Eifel en kan beschouwd worden als een van de mooiste tochten door het Duitse Eifel gebied.

Na de start vanuit SnowWorld ga je na 15 km al de grens over naar Duitsland om straks na 185 km pas weer terug in Nederland te zijn.
In het begin kan het nog eventjes druk worden door de kleine Duitse plaatsjes zoals Herzogenrath, Birk, Weisweiler en Langewehe om vervolgens via enkele mooie klimmetjes en enkele afdalingen de Stausee (stuwmeer) van Untermaubach te bereiken. Hier gelegenheid genoeg om te genieten van Deutscher Kuchen und Kaffee
Vanaf Untermaubach tot Obermaubach, de andere kant van het meer, hier dient u een foto controlebewijs of een stempel te maken of te halen.

Hierna het pad langs de Rur blijven volgen tot in ZERKALL. Bij het bereiken van de hoofdweg in Zerkall nu LINKS AF. Na 1,5 km op de Rotonde LINKS AF ri Nideggen om dan na 150 mtr scherp rechts af te buigen om het pad langs de Rur verder te volgen richting Abenden naar Heimbach. Bij het, binnen rijden in Heimbach verlaat U na 750 mtr het centrum en houd je links aan om via de beklimming van de L219 het het zuidelijkste puntje van deze tocht te bereiken Kall.

Dit gedeelte laat je iedere keer weer de schoonheid van dit gebied zien met verzichten om toch eens voor te stoppen en van te genieten. Met schitterende beklimmingen en afdalingen en goede wegen om nu via Hergarten, Bergbuir en Voissel de volgende controleplaats Kall te bereiken. Hier een foto van plaatsnaambord Kall te nemen ter controle of vermoedelijk in 2024 weer bij het station of bij de naast gelegen eetgelegenheid een stempel te halen. Belangrijk bewijs dit is nameliijk het verste punt van de route.

Na controle gaat de route verder via Anstois, Mauel naar Gemund. Vanuit Gemund begint de beklimming met mooie vergezichten in het begin van Gemund, vanaf hier is de route gewijzigd t.o.v. voorgaande jaren. Na Wolfgarten houd u op de splitsing niet RA maar gaat U Linksaf de spectaculaire afdaling Ri de Ruhrsee. Doorgaande weg volgen langs de Ruhrsee en na 1,5 km komt u weer uit op de route van voorgaande jaren in Schmidt. Na wederom een spectaculaire afdaling, die eindigt in Zerkal om nu via Brandenberg, Grosshau, Schevenhutte , Zweifall, Kornelimunster in Eynatten.

Aan VRW bij IJssalon Venetie op 167 km en 2151 hm de laatste fotocontrole of stempel te halen, van plaatsnaambord Eynatten is ook goed.
Het laatste gedeelte gaat om Aken heen en dan via Hauset, Bildchen, Laurensberg en Horbach weer naar de startlocatie SnowWorld in Landgraaf.

Namens de organisatie, veel succes

[De inschrijving gaat ongeveer een maand voor de datum van het brevet open]

[GPS tracks worden circa een week voor het brevet hier beschikbaar gesteld]


Gegevens

Datum:
29-06-2024
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Jo Henrich
Telefoon
06-20401591
E-mail
heerlen@randonneurs.nl

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, 6372 VG  Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page