Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Merselo – Frank Simons Memorial

07-09-2019 @ 09:00 - 22:30

Frank Simons, een herinnering

Toen ik, Jan van Osch,  in 2013 het idee opvatte een monstertocht – Merselo-Verona- te gaan organiseren, was mijn eerste gedachte om Frank te vragen om assistentie. Ik heb hem gevraagd om een begrotingsschets te maken van zo’n tocht.
Hij maakte van alle fietsers de meeste indruk op mij als het op inzicht en intelligentie aankwam. Door zijn drukke werkzaamheden toentertijd is het er niet van gekomen en ben ik met andere mensen in zee gegaan. Wel heeft hij zich toen als deelnemer ingeschreven en heeft hij met veel genoegen de tocht in 2014 gereden.

Frank was gewoon een fijne man met een open en eerlijk karakter.

Op de sportieve ladder stond hij behoorlijk wat hoger dan ik; hij was een geweldige fietser, hij had een ongelooflijke conditie. Maar als we voor dezelfde tocht hadden ingeschreven, kwam hij in het begin van de tocht altijd even bij me langs om een praatje te maken en daarna fietste hij dan bij me weg samen met de snellere jongens.

Mijn laatste ervaringen met Frank zijn van de tocht vanuit Merselo, waarbij hij ongelukkig ten val kwam en niet meer verder kon. Hij was ook niet gespeend van milde humor. Toen hij na die val bij Mariet in de auto zat, zei hij: nu kan ik Catherine de schuld geven. Mariet reageerde verbaasd: Frank, wat maak je me nu? Ja, zei hij, dan had ze maar niet ziek moeten worden, want dan had ik niet kunnen gaan fietsen en was ik ook niet gevallen.

Tijdens de Transcontinental Race 2017 is Frank door een auto aangereden en tengevolge hiervan overleden. Het zo plotseling wegvallen van iemand als Frank, die nog zo vol in het leven stond, is bij mij en Mariet en in de hele randonneurswereld ingeslagen als een bom. Het veiligheidsaspect tijdens zo’n tochten dient hoogste prioriteit te hebben, zoveel is duidelijk, maar ongelukken 100% uitsluiten is onmogelijk. Het is wel erg zuur, dat Frank zoiets moest overkomen.

Deze tocht is een hommage/herinnering aan Frank en een blijk van ondersteuning aan zijn vrouw Catherine en hun kinderen.

Tijdens de controle in Lochem bij Mevrouw Simons wordt aan de deelnemers soep met broodjes verstrekt, waardoor het inschrijfgeld met € 5 is verhoogd.

Jan van Osch


Gegevens

Datum:
07-09-2019
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Café Den Tommes
Grootdorp 40
Merselo, 5815 AE Nederland
+ Google Maps

Organisator

Jan van Osch
E-mail
jawmvanosch@gmail.com
↑ Top of Page