Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LRM 1200: Bord-eau

11-09-2021 @ 08:00 - 15-09-2021 @ 02:00

Drie maal is scheepsrecht is een oud Nederlands spreekwoord. Dit passen we uiteraard ook bij brevetten toe. Twee keer moesten we helaas een geplande 1200 afgelasten wegens de coronamaatregelen, Bordeaux-Dordrecht afgelopen jaar en Dordrecht-Bordeaux dit jaar. Maar niet getreurd, we hebben nog een alternatief achter de hand, een tocht langs de randen van het water, Bord-eau dus als we de talen gaan mixen.

Dit wordt voor 2021 onze alternatieve 1200km tocht. Binnen de Nederlandse grenzen om maar met één set regels rekening te hoeven houden en uiteraard volledig binnen de corona-richtlijnen.
Qua rijden gaan we terug in de tijd. Je krijgt van ons een brevetkaart, een route en een lijstje controlepunten. Voor de rest regel je het zelf. Gewoon je boodschappen doen onderweg of even je eten afhalen bij de Chinees. Overnachtingen regel je ook gewoon zelf, vooraf of onderweg, je kiest zelf. Het is een brevet dus de strenge regels voor het regelen vooraf die bij bikepacking races gelden, daar hoef je geen rekening mee te houden. Woon je langs de route dan mag je dus gewoon thuis gaan slapen. Ook de tijdslimiet van een 1200km brevet blijft gewoon, 90 uur. De start blijft op 11 september in Dordrecht. Een magische datum, dan is het 100 jaar geleden dat het eerste randonneursbrevet ooit werd verreden.

Met de Biesbosch ligt Dordrecht al op de grens van water en land. We blijven dit thema volgen door eerst naar Zeeland te gaan. Daarna de klassieke route van Westkapelle tot Den Helder en vervolgens langs de andere kant van West Friesland terug tot het waterslot bij uitstek, het Muiderslot. Dwars door het nieuw land van Flevoland steken we door naar de waterprovincie bij uitstek, Friesland. Uiteraard kan dan een klassieker als Bartlehiem niet ontbreken. Nadat je de Eems hebt aangetikt gaat het vervolgens via de Zwolle en Utrecht terug naar Dordrecht.

Dus hou je al gereserveerde vakantie voor Dordrecht-Bordeaux of vraag verlof aan en tot ziens in Dordrecht op 11 september!

Gegevens

Begin:
11-09-2021 @ 08:00
Einde:
15-09-2021 @ 02:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Stayokay Dordrecht
Baanhoekweg 25
Dordrecht, 3313 LA
+ Google Maps
Telefoon
078 621 2167
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Ivo Miesen
E-mail
voorzitter@randonneurs.nl
↑ Top of Page