Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Boekelo: Tecklenburg

28-12-2022 @ 09:00 - 22:30

Dit jaar wordt al voor de tiende maal tussen kerst en de jaarwisseling een tocht naar Tecklenburg gereden. Het thema van het brevet is dat we proberen in deze donkere dagen toch nog een paar heuveltjes mee te pikken. De eerste flauwe heuvels bij Oldenzaal gebruiken als opwarking. Daarna slingert de route vervolgd door een het landbouwgebied. De liefhebbers kunnen ook nog de muur van Gildehaus meepikken. Meld dit wel even voor extra punten aan de finish! Even later volgt het eerste echte klimmen door het Teutoburger Wald. Een prachtig bosgebied met een paar korte, maar steile klimmetjes. Na iets meer dan 100 kilometer begint de klim naar de bakker in het centrum van Tecklenburg. Eigenlijk is deze bakker in Tecklenburg het doel van de rit. Het is hier namelijk altijd goed eten!

Na Tecklenburg zit het steile klimwerk erop, maar dat betekent niet dat de rit vlak word. Er zullen nog aardig wat hoogtemeters volgen, maar die zijn zo goed als allemaal vals plat of lichte klim. Ongeveer 70 kilometer voor de finish is de vrije controle in Billerbeck. Vanaf hier is het vooral vals plat naar beneden tot aan de finish. Omdat rijders hier al in het donker zullen rijden, pakken we hlnu een lang stuk over de Radbahn Münsterland. Na de grens gaat de route binnendoor langs beschutte wegen naar de finish in Boekelo. Wie hier aankomt heeft ruim 200 van vv kilometer op de teller staan. Binnen wacht de warmte en een stempel, voor wie het gehaald heeft.

Tot slot: bij slecht weer wordt een alternatieve gps-track over hoofdwegen, die beter gestrooid worden gepubliceerd. De huidige track is voorlopigTot slot: bij slecht weer wordt een alternatieve gps-track over hoofdwegen, die beter gestrooid worden gepubliceerd. De huidige track is voorlopig.

Let op ! Gelieve rekening te houden met parkeren bij de start – klik op het kaartje hieronder voor verdere informatoe.


Gegevens

Datum:
28-12-2022
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Tags:

Organisator

Gert Beumer
E-mail
boekelo@randonneurs.nl

Locatie

Cafe De Buren
Beckumerstraat 2
Boekelo, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
↑ Top of Page