Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BRM 200 Bergen op Zoom NL- Luctor et Emergo *

17-11-2018 @ 09:00 - 22:30

Ooit was Zeeland meer zee dan land: niet meer dan een verzameling eilandjes omgeven door zeearmen, altijd in beweging, een gebied waar regelmatig een dorp of stadje in de golven verdween. Overigens werden die plaatsen niet zelden gewoon weer opgebouwd, als het land zo plotseling als het verdwenen was, weer uit de zee tevoorschijn kwam. In de loop van de twintigste eeuw is er echter veel land gewonnen, en zijn door het Deltaplan de gevaarlijkste zeearmen ingedamd. Hierdoor is een interessant fietsgebied ontstaan, dat zijn gebrek aan hoogteverschillen ruimschoots goedmaakt door een waar spinnenweb van bruggen en dammen te boeden, die soms kilometerslang volledig onbeschut over het water voeren. Wees gewaarschuwd: het is niet voor niets dat in Zeeland jaarlijks het WK tegenwindfietsen georganiseerd wordt!

Deze tocht voert ons vanuit Bergen op Zoom via voormalig Zuid-Beveland naar de westpunt van voormalig eiland Walcheren, en vandaar noordwaards via de Veersegatdam en voormalig Noord-Beveland naar de Oosterscheldekering, het letterlijke sluitstuk van de Deltawerken en één van de moderne wereldwonderen. Via de kering bereiken we Schouwen-Duiveland, dat ooit twéé eilanden was. Verder noordwaards rijden we, over de Brouwersdam naar de voormalige eilanden Goeree-Overflakkee, officieel in de provincie Zuid-Holland, maar… nou ja: kijk maar eens goed naar de kaart.

Hier draaien we naar het oosten, om via de Grevelingendam en de Philipsdam het voormalig eiland Sint Philipsland te bereiken. Via voormalig eiland Tholen bereiken we tenslotte weer ons startpunt Bergen op Zoom.

[Inschrijving nog niet open]

Gegevens

Datum:
17-11-2018
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Joost van de Griek
Telefoon:
0617-642134
E-mail:
amsterdam@randonneurs.nl
↑ Top of Page