Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 600 Merselo NL (Rondje Nederland)

03-06-2017 @ 08:00 - 05-06-2017 @ 00:00

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”ROADMAP” gpx=”https://www.randonneurs.nl/wp-content/uploads/BRM 600 Merselo.GPX” elevation=”no” download=”no”]

In 1990 ben ik (Jan van Osch, organisator) begonnen met lange afstanden fietsen, zonder te weten, dat er in Nederland ook een club bestond, die het lange afstand fietsen als doel had. Deze 600 is grotendeels gebaseerd op de tocht, die ik toen gefietst heb.

De Veluwe hebben we wel eens vaker doorkruist, maar…..

bijzonder aan deze tocht is het feit, dat we het natuurgebied de Weerribben aandoen, waar de fietsers de keuze hebben uit een route rechtstreeks richting Ossenzijl met z’n ontelbare bruggetjes en een alternatief met slechts 4 bruggetjes. Bij druk fietsverkeer is het alternatief (2 km langer) aan te bevelen.

Friesland wordt aangedaan en de Afsluitdijk gaan we ook over. Bij westelijke wind zeker niet gemakkelijk.

In Wieringerwerf op 295 km. is er een zelf te regelen slaapmogelijkheid bij het van der Valk hotel daar aan de A7. Verderop aan de A7 heb ik ook een 24/7 open tankstation gevonden, dat met de fiets over een smal bruggetje (met relingen) bereikbaar is.

Via Edam, Volendam en Monnickendam gaat het langs het IJsselmeer richting Amsterdam, waar we op een alternatieve manier het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken, over de Nesciobrug. De riviertjes het Gein en de Vecht worden aangedaan en via de Meern ( om de binnenstad van Utrecht te vermijden) komen we terecht op het Lint, een splinternieuw fietspad door het Maximapark van Leidsche Rijn.

Na de passage van de grote rivieren, o.a. via Hank, komen we in Brabant. Vanaf Oosterhout over het fietspad langs het Wilhelminakanaal richting Tilburg. Helaas zijn ze in Tilburg het kanaal aan het verbreden, zodat we noodgedwongen een stuk door de stad moeten. Na de controle in Tilburg gaan we nog wat verder Brabant in. De laatste controle bij de Hut van Mie Pils is het begin van een route door natuurgebied, met als hoogtepunt de Strabrechtse Heide achter Heeze. Bij nat weer is de “natweertrack” aan te bevelen.

De parkeerplaats bij de molen is het weekend bezet door een grote feesttent. Tegenover de kerk is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor de rest is het langs de straten vrij parkeren, als er geen verbodsborden staan.
 

Gegevens

Begin:
03-06-2017 @ 08:00
Einde:
05-06-2017 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
↑ Top of Page