Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 400 Maastricht NL- Kyltal

26-05-2018 @ 09:00 - 27-05-2018 @ 12:00

Kylltal 417km +3.527,4 / -3.583,2hm

Vanuit Maastricht vertrekken we met een korte vlakke aanloop langs de Gulp naar Slenaken. Door de uitlopers van de Voerstreek klimmen we geleidelijk naar Henri-Chapelle en richting Welkenraedt. Na Eupen volgt de beklimming naar de Wesertalsperre. Voor een keer laten we deze links liggen en gaan rechtsaf door het Staatswald Oberweser. De verbodsborden kun je negeren want fietsen is er toegestaan. Via Grand Bongard bereiken we het hoogste punt 670m van dit brevet. Voorzichtig zoeken we onze weg over rustige boswegen naar de Vennbahn (RAVeL Route 48).

Met een maximaal stijgingspercentage van 2% op dit vrijliggend fietspad komen we aan in Weywertz.
Hier gaan we richting oosten over de Vennquerbahn, tot Losheim is het nog even klimmen. Dan wordt de afdaling ingezet richting Echternacht. Vanaf Jünkerath volgen we de Kylltalradweg richting Bitburg.
Bij Kyllburg volgt nog een prachtige beklimming. Geniet van het uitzicht op de banken boven aan de beklimming. Eigenlijk was Echternacht als volgende controleplaats gedacht, maar om een voor de hand liggende reden heb ik Bitburg ook tot controleplaats gemaakt. Langs de Nims bereiken we tenslotte Echternacht.

Vanaf Echternacht volgen we de Sauer Bollendorf. Inplaats van in Luxemburg te blijven volgen we de Sauer op Duits grondgebied via de L1. Aanvankelijk volgen we nog de Gaybach, maar dan is het 70km klimmen en dalen tot we het dal van de Our bereiken en langs de Ulf bereiken we Schmëtt. Na Gouvy zoeken we de La Lienne op die ons richting de Ambleve voert. Via Remouchamps volgen we de Ambleve tot waar deze de Ourthe bereikt. Via de Maas gaat het richting Wandre. De linker oever van het Albertkanaal brengt ons tenslotte naar Maastricht.

Verlichting en reflectievest zijn noodzakelijk.

 


 

Gegevens

Begin:
26-05-2018 @ 09:00
Einde:
27-05-2018 @ 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Jos Verstegen
E-mail:
maastricht@randonneurs.nl

Locatie

Stayokay Maastricht
Maasboulevard 101
Maastricht, 6211 JW Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page