Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 400 Groningen : De Noord-Zuidlijn

14-08-2021 @ 09:00 - 15-08-2021 @ 12:00

UPDATE N.A.V. DE OVERSTROMINGEN IN LIMBURG:
De overstromingen in Limburg hebben er voor gezorgd dat een aanzienlijk deel van de Noord-Zuidlijn momenteel onder water staat. De waterstand zal binnenkort zakken, maar dat zal veel modder en troep achterlaten. Wij denken dat het brevet net iets te vroeg komt om de schade te kunnen inschatten en waar nodig de route te verleggen. (Nog even afgezien van de vraag of je het kunt maken om een toertocht door een rampgebied te organiseren.) Daarom hebben we besloten om dit brevet te verplaatsen naar 14 augustus.

In Groot-Brittannië wil elke serieuze fietser minimaal één keer in zijn leven een end-to-end hebben gedaan, d.w.z. van Land’s End in het zuidwesten naar John o’ Groats in het noordoosten. De meeste rijders zullen daar een paar weken voor uittrekken. Gelukkig is Nederland een tikkeltje kleiner en bij ons kun je in (iets meer) dan een dag het hele land per fiets doorkruizen.

In 2017 is er voor het eerst door Randonneurs Nederland een dergelijke tocht georganiseerd, destijds van Delfzijl naar Vlissingen. Dit jaar kiezen we voor een ritje van Pieterburen naar Maastricht. Een iconische route, mede dankzij het Pieterpad die beide punten verbind. Helaas is het Pieterpad iets te lang en iets te onverhard, maar de route zal een goed beeld geven van het natuurschoon in het oostelijke deel van Nederland: het wierdenlandschap in Groningen, de Drentse heide bij Dwingeloo, de Veluwe, het Maasdal en tot slot de Limburgse heuvels.

Met een start en finish die 400 km uit elkaar liggen, is ook de logistiek een uitdaging bij deze tocht. Het station van Baflo ligt op 8km van de start (je kunt ook in Groningen, 27km van de start, op de fiets stappen als je iets meer fietskilometers in de benen wilt hebben). Mocht je met de auto komen, een goede parkeerplaats vind je bij de welbekende Zeehondencrechè. Qua overnachting kunnen we uiteraard de startlocatie, Hotel Waddenweelde, aanbevelen (contact via info@waddenweelde.nl). Let op dat er bij de finish geen extra voorzieningen zijn en er zal geen bagage worden meegenomen van Pieterburen naar Maastricht.

Wegens de aanhoudende anderhalfmetermaatregel is de start gespreid: de brevetkaart kan worden afghaald tussen 8:00 en 10:00. Na het ophalen mag je gelijk vertrekken.

There is always something special about crossing an entire country by bike in a single day. And that is exactly what this ride offers. The start is in the small village of Pieterburen in the Far North of the Netherlands. The village is most famous for its seal sanctuary and it is the premier spot for mudflat walking (google it!) in the Netherlands. En route to Maastricht, in the Deep South, the riders will get a good impression of the (less visited) Eastern part of the country. Do not expect to see many windmills, dykes etc on your way to Maastricht! Instead there will be a good mixture of farmlands, forests, heaths and the occasional town.

The nearest train station from the start is Baflo (8km). Another option is to alight at Groningen and cycle the remaining 27km. If you arrive by car, then the best place to park is at the Seal Sanctuary (follow the signs in the village to “Zeehondencrechè”). In terms of accommodation, we can recommend the start location, Hotel Waddenweelde (contact via info@waddenweelde.nl). Be aware that facilities at the finish are bare bones and there is no drop bag service.

Since keeping distance is still strongly recommended, there is no group start. The brevet card can be collected between 8am and 10am, after which you may start immediately.

[De inschrijving is gesloten.]

Gegevens

Begin:
14-08-2021 @ 09:00
Einde:
15-08-2021 @ 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Pim Heijnen
E-mail:
groningen@randonneurs.nl
↑ Top of Page