Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 400 Bunnik – Rondje Texel

24-05-2019 @ 21:00 - 26-05-2019 @ 00:00

Na veel voorbereiding en aanpassingen presenteren we met trots een ‘spik-spinter-nieuwe’ route met als hoogtepunt een route van 50 km over het pittoreske Texel. Op Texel rijd je de toeristische route over fietspaden, door de duinen en langs de Waddenzee.

Maar voordat je op Texel bent zul je eerst ongeveer 220 km moeten ‘trappen’.
De route voert eerst westwaarts richting Krimpen aan de IJssel, waar een eerste controlepunt (fotocontrole) zal zijn, waarna het richting Zoetermeer gaat. Waar de dames van Toervereniging Zoetermeer ’77 de deelnemers gastvrij zullen ontvangen en zullen voorzien van een ‘natje en en droogje’.

Vervolgens voert de route noordwaarts over goed berijdbare wegen, waar bij Spaarndam het Noordzeekanaal wordt overgestoken per pont (gratis). Dit pont vaart 24 uur per dag.
In de buurt van Heemstede (na 160 km) is er een mogelijkheid om een verzorgingspunt aan te doen. Het betreft het benzinestation aan de A9 (24-uur per dag geopend). Op het zelfde punt is ook een restaurant “De twaalfmaat” waar je kunt rusten, mits je na 6 uur ’s morgens aankomt. Deze staan als waypoint in de track vermeldt.

Vervolgens is het nog 60 km te gaan naar het pont (voor de oversteek naar Texel) in Den Helder.
Vanaf Schoorl gaat de route middels een goed berijdbaar fietspad, door de duinen naar Den Helder.
Een prachtig stuk, waar zelfs geklommen moet worden.

Net voor het pont zal, op een parkeerplaats, de organisatie, zorgdragen voor een welkom ‘ontbijtje’. Het pont vaart om het half uur, met als eerste vertrektijd 6:30 uur en de laatste vertrektijd vanuit Texel 21:00 uur.

Na het rondje Texel zijn er nog 180 km te gaan. De route voert door het prachtige landschap van de “Kop van Noord-Holland”. Goede fietswegen, veel water en molens zullen je blik passeren. Via Amsterdam gaat de route verder langs het Amsterdam-Rijnkanaal naar Breukelen. Om vervolgens langs de rivier de Vecht bij de finish te komen.

Voor € 27,00 (exclusief de gangbare kortingen) doe je mee.
Dit is inclusief de overtocht naar Texel (en terug), de consumpties bij controlepunt 2 (Zoetermeer) en het ontbijtje in Den Helder.


Gegevens

Begin:
24-05-2019 @ 21:00
Einde:
26-05-2019 @ 00:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Stayokay Bunnik
Rhijnauwenselaan 14
Bunnik, 3981 HH Nederland

Organisator

Frank Zwanenberg
E-mail
bordeaux@randonneurs.nl
↑ Top of Page