Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRM 200 Merselo NL- Maas en Rijn

07-04-2018 @ 09:00 - 22:30

Na de Maasbrug rijden we langs de Maas richting Wellerlooi en na Kapellen gaan we meer rechtstreeks naar de brug over de Rijn bij Wesel. In Wesel zelf bereiken we via een fietspaadje de 1e controle “Das Rheinstübchen” (68 km.).

Tussen Wesel en Rees volgen we grotendeels de Rheinradweg en in Rees mogen we (sinds kort) over de Rheinpromenade en voor Emmerich verlaten we het fietspad langs de B8 om vrij van auto’s langs en over de dijken richting Emmerich te rijden.

In Emmerich rijden we ook over de Rheinpromenade met een schitterend uitzicht over de Rijn en dan gaat het spoorslags richting de Eltenberg. Boven is de 2e controle bij restaurant ‘t Pannekoekhuys. De Nederlandse naam stamt nog uit de tijd, dat Elten na de 2e wereldoorlog een tijd lang Nederlands grondgebied is geweest. Nu is het al jaren weer Duits. De mensen praten er ook Duits.

Na Elten gaan we weer Nederland in en na de overtocht met de reguliere pont in Pannerden rijden we de dijk op richting Nijmegen. In Lent nemen we de Snelbinder, het fietspad langs de spoorlijn over de Waal. Daarna gaan we dwars door Nijmegen met nog een klim van 5% en dan gaat het over Ubbergen richting Berg en Dal met een pittige klim (op het eind 10%). De 3e controle is bij het bekende wielercafé/restaurant de Heksendans. Daarna nemen we de Zevenheuvelenweg, maar niet helemaal. Het fietspad door het bos is schitterend vernieuwd en rijdt als een zonnetje. Het gaat op en af tot en met de Zevendalseweg en in Plasmolen zijn we uit het heuvelachtig terrein.

Als de wind verkeerd zit is het laatste stuk nog best pittig, al is het vlak.

 

 


Gegevens

Datum:
07-04-2018
Tijd:
09:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Jan van Osch
E-mail
jawmvanosch@gmail.com

Locatie

Molen Nooit Gedacht
Grootdorp 93
Merselo, 5815 AN Nederland
+ Google Maps
↑ Top of Page